Zoals jullie weten ben ik onder andere interieurblogger, wat betekent dat ik veel achter mijn laptop aan het werk ben. Door het vele zitten en op mijn scherm turen, merk ik dat ik af en toe wat extra ontspanning nodig heb om me weer optimaal op mijn werk te kunnen concentreren. Ik zag verschillende dingen voorbijkomen over de Pranamat ECO, maar was in eerste instantie een beetje sceptisch. Toch was ik erg nieuwsgierig en nadat ik me er in verdiept had besloot ik de Pranamat accupressuurmat te bestellen en zelf te ervaren wat het voor me zou doen.

Wat is de Pranamat accupressuurmat en wat doet het?

De Pranamat ECO is een moderne spijkermat die de bloedstoom in het gebied van de massage verbetert. Tijdens de massage komen warmte, zuurstof en voedingsstoffen vrij die spierspanningen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. De accupressuurmat bevat meer dan 10.000 lotuspunten, die de bloed- en lymfestroom vanaf de eerste minuut stimuleren. De huid, spieren en organen worden van meer zuurstof voorzien, zodat elke cel hiervan profiteert. Dit alles bestrijdt ontstekingen en bevordert fysieke zelfgenezing. Bovendien helpt de Pranamat ECO om te ontspannen en tot jezelf te komen.

spijkermat massagemat

Hoe gebruik je de Pranamat?

Je gebruikt de Pranamat door er simpelweg op te gaan zitten of liggen. De massagemat is voor vele lichaamsdelen te gebruiken; je nek, schouders, rug en zelfs je voeten kunnen gemasseerd worden. Plaats de Pranamat op je bank, bed of vloer. Ga er langzaam op liggen, zodat het kussen zich onder je hoofd, schouders en nek bevindt en de mat je hele rug bedekt. In het begin is het gevoel van de massagelotussen even wennen en kan een beetje pijn doen. Blijf rustig liggen, binnen 1-2 minuten voel je de ontspanning, wordt het gebied waar de lotuspuntjes drukken warm en voel je de mat z’n werk doen. Ontspan en geniet van een rustgevende massage van tussen de 10-50 minuten.

Tip: Mocht het toch de pijnlijk zijn, dan kan het helpen om de eerste keren een dun T-shirt te dragen.

De Pranamat accupressuurmat kan bij verschillende klachten verlichting bieden, namelijk:

 1. Gespannen spieren
  Door het gebruik van de Pranamat wordt spierspanning verminderd of verdwijnt het zelfs helemaal. Tijdens de massage worden er namelijk endorfines (krachtige pijnbokkers) aangemaakt. Dit werkt een stuk beter dan de meeste pijnstillers welke je idealiter helemaal niet wil slikken.
 2. Hoofdpijn.
  Door gespannen nekspieren ontstaat een vernauwing in de bloedvaten, wat een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn is. Door het gebruik van de accupressuurmat wordt hoofdpijn verlicht of verdwijnt het zelfs helemaal.
 3. Energieboost
  Vooral stress is een van de grootste oorzaken van vermoeidheid en weinig energie. Een massage op de Pranamat helpt om tot rust te komen en te ontspannen, wat uiteindelijk leidt tot meer energie.
 4. Diepe slaap
  Door de Pranamat ‘s avonds te gebruiken, maakt je lichaam extra endorfine aan. Hierdoor val je sneller in slaap en word je ‘s nachts minder vaak wakker.
 5. Zonnig humeur
  Stress, onderliggende ziekte, verdriet en zelfs de seizoenswisseling kunnen invloed hebben op je humeur. Pranamat helpt om te ontspannen, wat automatisch leidt tot een beter humeur en meer vrolijkheid.
 6. Sterke geest
  Werkdruk, familieproblemen of andere stressfactoren hebben een negatieve invloed op ons lichaam én geest. Een massage op deze accupressuurmat geeft onmiddellijk verlichting in deze situaties en prikkelt de geest op een positieve manier.
 7. Soepele spieren
  De Pranamat accupressuurmat verbetert de bloedstoom in het gemasseerde gebied. De warmte, voedingsstoffen en zuurstof die hierbij vrijkomen dringen diep door in de spierweefsels en laten gespannen spieren als sneeuw voor de zon verdwijnen.
 8. Lichte benen
  Pijn in de benen is een veelvoorkomende klacht. Het kan te maken hebben met intensief sporten, slechte bloedcirculatie of ontstoken zenuwen. Een beenmassage met de Pranamat helpt de benen te ontspannen en deze klachten te verminderen.
 9. Strakke huid
  Door een slechte bloedstroom kan de huid al snel minder stevig worden. Vooral bij de dijen en billen is dit het geval, aangezien hier een beschermingslaag van vet zit die de bloeddoorstroming vermindert. Door de Pranamat in deze gebieden te gebruiken, wordt cellulitis aanzienlijk verminderd.

accupressuurmat pranamat massagemat

Welke set is het meest geschikt?

Er zijn verschillende sets te koop en ga je voor het ultieme genot en selfcare, dan kies je voor de full body massage set. Hiermee kan je in 1x je volledige lichaam een massage geven. Daarnaast is het kleine matje ideaal om op te zitten of te staan (persoonlijk doe ik dit met sokken aan want met blote voeten op het matje staan… auw ;). De full body massage set kan je ook nog uitbreiden met een tas waarin je je volledige set kan opbergen. Dit vind ik wel een aanrader trouwens!

Naast de full body set, is er ook een kleinere set welke bestaat uit de lange mat en het massagekussen. Beide los van elkaar te gebruiken, of in combinatie met elkaar. De mogelijkheden zijn eindeloos qua gebruik en ik zou ook zeker de website van Pranamat raadplegen voor extra uitleg en gebruikerstips.

Mijn persoonlijke ervaring met de Pranamat

Ik heb de Pranamat nu enkele maanden in gebruik en ik pak ‘m meerdere keren per week erbij. Ik zie het echt als een ontspanningsmoment in combinatie met een meditatie of rustgevende muziek via de koptelefoon. Ik schakel dus echt af wat nodig is in de hectiek van de dag waarin we altijd aan staan en van alles te doen hebben.

Voor mij is ie dus inmiddels onmisbaar en zelfs Pien, onze jongste dochter, ligt regelmatig op de bank met het kussen onder d’r hoofd. Je schaft de Pranamat dus niet alleen voor jezelf aan, je gezinsleden kunnen ook genieten van zo’n heerlijke massage.

pranamat accupressuurmat massagemat

Persoonlijke aanbieding voor jou

Ben jij net zo nieuwsgierig geworden als ik was en ben je van plan een Pranamat aan te schaffen dan heb ik een mooi cadeau voor je. Klik hier en je ontvangt 15% korting.

Ik wens je heel veel ontspanningsmomentjes en laat het me vooral weten in een reactie wat jouw ervaringen zijn met de Pranamat.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

 

 

 

Vorig artikelWelke soorten internet zijn er?
Volgend artikelStaand vs. hangend toilet: wat past beter bij jouw badkamer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.