De laatste jaren heeft internet een prominente plek in ons leven ingenomen. Je zou haast kunnen zeggen dat het een basisbehoefte is geworden. Zo’n 1,5 jaar geleden heb ik meegemaakt dat onze glasvezelkabel doormidden was gehakt door de buren (ze waren met hun straatwerk bezig) en ik kan je zeggen, daar word je niet vrolijk van! Dan ineens besef je wat er allemaal draait op het internet. Naast dat de kabels natuurlijk goed moeten zijn, is je internet abonnement ook een belangrijke factor voor een goed werkende internetverbinding.

Welke soorten internet zijn er?

Er zijn verschillende soorten internet op de markt. Hieronder vind je in het kort de verschillen.

DSL (ADSL en VDSL)

DSL-internet gaat via de telefoonkabel en is in bijna heel Nederland beschikbaar. Zo ben je altijd verzekerd van stabiel internet. De snelheid is echter wel een stuk trager dan glasvezel. Het voordeel is dat er veel goedkope abonnementen zijn doordat er veel aanbieders zijn van dit soort internet.

Kabel

Kabel gebruikt coax-kabels voor de internetverbinding. Oorspronkelijk is deze voor radio en televisie aangelegd en later is internet daaraan toegevoegd. Het voordeel van de kabel is dat het een stabiele verbinding is en een hoge downloadsnelheid heeft. Het nadeel is dat dit vaak een duurder abonnement is aangezien er weinig aanbieders zijn. Daarnaast is de uploadsnelheid trager dan bijvoorbeeld bij glasvezel.

Glasvezel

Glasvezel is sterk in opkomst de laatste jaren en staat garant voor razendsnel internet. Op steeds meer plaatsen is glasvezel beschikbaar. Via deze website kan je checken of glasvezel in jouw wijk beschikbaar is.

De snelheid van glasvezel is zowel voor uploaden als downloaden zeer hoog. Glasvezel is sneller dan kabel en DSL en ook nog eens zuiniger en is minder gevoelig voor storingen. Nog een voordeel aan glasvezel is dat het 60% minder energie verbruikt en dus beter voor het milieu is.

Draadloos internet

Draadloos internet is een alternatief voor vaste internetverbindingen. 4G hebben we praktisch overal en zelfs 5G komt eraan. 4G zal echter nog zeker een jaar of 10 beschikbaar blijven en gelukkig maar want 4G is een heel stabiel netwerk. Via de meeste telefoons kan je zelfs schakelen tussen 4G en 5G en kan je selecteren wat het beste past bij jouw internetgebruik.

Welke internetverbinding is voor jou geschikt?

Als je geen beschikking hebt over glasvezel, zou ik kiezen voor internet via de kabel. Deze heeft namelijk een hoge downloadsnelheid. Daarnaast is DSL verouderd en wordt deze volledig vervangen door glasvezel.

Wij hebben al 6 jaar glasvezel dus een andere internetverbinding kan ik me haast niet heugen. Het werkt supersnel en stabiel dus ik ben er zeer tevreden over. Internet is voor mij echt een basisbehoefte aangezien mijn werk zich bijna volledig online afspeelt. Ik schrijf m’n blogs en deel content via onder andere Instagram en Pinterest. Zonder internet zou het voor mij dus onmogelijk zijn om m’n werk te doen. Sterker nog, dan had HUIZEDOP niet eens bestaan!

Voor mij is internet dus behoorlijk onmisbaar want mede hierdoor kan ik jullie voorzien van de nodige inspiratie.

Dank voor het lezen van deze blog!

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

 

Vorig artikelDe beste vloer voor een veranda
Volgend artikelPranamat accupressuurmat | massage en ontspanning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.