Financiële planning, de basis voor jouw financiële toekomst

Een financiële planning, wat moet ik me hierbij voorstellen? Tot op heden was ik wel bekend met de term financieel adviseur, maar niet met een programma waarin je een financiële planning maakt welke de basis is voor jouw financiële toekomst. Ik raakte in gesprek hierover met Simon van Balans Leeuwarden en zijn enthousiasme, maar vooral het verhaal over Balans Inzicht maakte me nieuwsgierig.

Wij houden namelijk van enige financiële zekerheid, zijn geen beleggers en gaan graag slapen met het idee dat de financiën goed geregeld zijn. Niet alleen nu, maar ook tegen de tijd dat we met pensioen gaan. En stel dat 1 van ons werkloos wordt, of er gebeurt nog iets veel ergers. Welke consequenties heeft dat op onze financiële situatie?

financiële planning balans inzicht

Een financiële planning met Balans Inzicht, het begin

Naar aanleiding van het prettige telefoongesprek besloten we een afspraak te planning op het kantoor in Leeuwarden. Ik hoor je denken, waarom helemaal in Leeuwarden? Heel simpel, soms komt iets precies op het juiste moment op je pad, is er een klik en wat is dan afstand? We maakten er een uitje van samen!

Daarnaast sprak deze manier van financieel plannen me enorm aan en is Balans Leeuwarden één van de weinigen in Nederland die dit programma en deze manier van financieel plannen biedt. Er zijn genoeg financieel adviseurs, maar die werkwijze blijkt toch echt anders te zijn.

De voorbereiding van onze financieel plan!

Ter voorbereiding op het gesprek met Paul bij Balans Leeuwarden, moesten we het nodige aan gegevens verzamelen. Denk aan salarisstroken, jaaropgaven, verzekeringen, hypotheekgegevens, belastingaangiftes, spaargelden, pensioengegevens, etc. Ook hebben we een Nibud-formulier ingevuld waarin we onze jaarlijkse kosten zetten voor alle uitgaven van sport, abonnementen, boodschappen, etc. etc.

Het was best een kluif om alles te verzamelen, maar alleen als je alles op tafel legt, kan je plannen. Ik moet bekennen dat ik dit best een ding vond. Wij Nederlanders zijn hier immers toch altijd wat behouden in, maar goed. Als je dit niet doet, kom je ook niet verder, dus hup, over de bühne ermee.

balans leeuwarden financieel advies

Een financiële planning met Balans Inzicht, het gesprek

Ergens eind september reisden Michael en ik af richting het hoge noorden voor een gesprek met Paul. Hij had al onze gegevens verzameld in het programma Balans Inzicht. Een prachtig programma waarin je ziet hoe je financiële situatie er nu voor staat. Dat is op zich geen verrassing want je weet wat erin komt en wat eruit gaat, maar hoe fijn dat je ook kan inspelen op de toekomst met dit programma.

Stel, we zouden 3 jaar eerder willen stoppen met werken. YOLO, is immers mijn motto en vrijheid is m’n grootste kernwaarde, dus ja, eerder stoppen met werken klinkt ons als muziek in de oren! Hier kan je verschillende zaken voor inregelen. Je zou in vastgoed kunnen investeren, geld storten in een pensioenfonds waarmee je een bepaalde uitkomst beoogd, zorgen dat je je hypotheek volledig aflost waardoor je maandlasten t.z.t. lager zijn etc. Dit zijn allemaal hele persoonlijke kwesties en het programma Balans Inzicht helpt je hierin keuzes maken.

Balans Inzicht

Het programma Balans Inzicht, waar je je eigen inloggegevens voor krijgt, laat je zien hoe je financiële situatie de komende jaren verloopt. Dit allemaal op basis van de gegevens die zijn ingevoerd. Bij ons is bijvoorbeeld over 9 jaar een deel van de hypotheek afgelost. Dit zie je terug in de grafiek. En wat gebeurt er als Michael met pensioen gaat? Zijn onze huidige pensioenregelingen voldoende om te leven zoals we nu ook doen?

Paul heeft ook een check gedaan op de verzekeringen. Missen we bepaalde verzekeringen of zijn er wellicht zaken dubbel verzekerd. Je zal je erover verbazen hoe vaak dit voorkomt. Bij ons was dit gelukkig niet het geval en ook qua premies en dekking is alles goed geregeld. Fijn!!

De uitkomst van onze financiële toekomst

Na ons gesprek in Leeuwarden hebben we een paar weken terug een call ingepland met elkaar. Op afstand kan je namelijk prima werken samen. Ik vond het echter wel prettig om elkaar eens gezien te hebben, vooral vanwege de materie waarover het gaat.

De conclusie was dat we de boel goed op de rit hebben. Ik moet bekennen dat dit heel veel rust geeft. Je denkt en hoopt namelijk dat het allemaal wel goed is geregeld, maar een extra check geeft heel veel rust.

Ik ben een behoorlijke cijferfreak en met het afsluiten van bijvoorbeeld de hypotheek wil ik iedere euro kunnen verklaren en vooral wil ik het snappen. Het is goed te weten dat we destijds de juiste beslissingen hebben genomen.

We hebben ook een aantal waardevolle tips gekregen waarmee de boel nog beter geregeld wordt en die gaan we de komende maanden oppakken.

Hoe nu verder?

Als je eenmaal begint aan een financiële planning middels Balans Inzicht heb je je leven lang een hulplijn. Nou, dat klinkt toch als muziek in de oren! Je neemt een “abonnement” af waar je een maandelijkse premie voor betaalt, maar daarmee heb je levenslang een onafhankelijke financieel adviseur binnen handbereik. Hoe fijn!!

Bijvoorbeeld 1 van ons krijgt een nieuwe baan met andere arbeidsvoorwaarden, dan kan je in Balans Inzicht zien wat dit doet voor je financiële toekomst. En zijn er twijfels, dan kan je altijd naar Balans Leeuwarden bellen voor advies. Ook bij werkloosheid of overlijden, allemaal vreselijke dingen waarbij je hoofd niet staat naar financiële romplomp. Een telefoontje naar Leeuwarden en ze geven je advies wat te doen.

Wij zijn ontzettend blij dat dit op ons pad is gekomen. Het geeft veel rust om te weten dat alles goed is geregeld, dat we hier en daar nog wat kunnen finetunen, maar vooral ook dat we een hulplijn hebben voor zaken waar we zelf niet de kennis van hebben.

Wil jij ook lekker slapen zonder zorgen over je financiële toekomst? Neem dan vooral contact op met Balans Leeuwarden!

Cadeau voor jou!

Ben jij na het lezen van dit verhaal ook nieuwsgierig geworden naar het programma Balans Inzicht en een financiële planning? Dan mag ik je de eerste 3 maanden gratis aanbieden. Neem contact op met Balans Leeuwarden en laat je adviseren. Ik kan het je echt aanbevelen!

Liefs, Judith

Vorig artikelInterieur met een Scandinavische vibe
Volgend artikelKerstsfeer in huis met deze decoratie- en shoptips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.