Het plafond in dezelfde kleur als de muren

Alle plafonds in ons huis zijn wit geverfd. Ik krijg weleens de vraag wat voor wit erop zit, maar de schilder heeft destijds het plafond “gewoon wit” gespoten dus helaas geen kleurnummer. Ik zie af en toe plaatjes voorbij komen op Pinterest of Instagram waarbij het plafond wordt geverfd in dezelfde kleur als de muren en dat geeft een heel mooi effect.

Het ontbreken van contrast (wat je bij een wit plafond wel hebt) geeft de ruimte veel rust en door de lichtinval is de kleur op iedere muur anders.

Het plafond in onze gang

Onze gang is mijn “experimenteerruimte”. Aangezien deze niet zo groot is en het niet een ruimte is waar je uren verblijft, is het minder eng om hier iets nieuws te proberen. Ideaal dus ook om het plafond mee te verven met de muren. Daarnaast is het geen grote oppervlakte dus de fysieke arbeid is ook te overzien. Top!

Het leek me leuk om dit keer àlle muren te verven in plaats van alleen de rechtermuur en de bedoeling was dus om de kleur van het plafond naar beneden door te laten lopen. We hebben vorig jaar de gangmuur geverfd in de najaarskleuren van Pure & Original waar je in deze blogpost alles over leest. Dit keer wilde ik aan de slag met de HUIZEDOP-verfkleuren. Ik heb namelijk 3 basiskleuren die we door het hele huis gebruiken. Dit is een ideaal kleurenpallet en toepasbaar voor meerdere interieurstijlen. Onze huiskleuren zijn Slate Grey, Evening Shadow en Island White. In deze blogpost lees je welke kleuren we in welke ruimte hebben gebruikt en ook welke verfsoorten van Pure & Original we graag gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar de perfecte basis voor jouw interieur, dan adviseer ik je dit kleurenpallet!

De gang is behoorlijk donker bij ons en hoewel het me ontzettend tof lijkt om Slate Grey op het plafond te verven, leek me dit niet verstandig, dus ik koos voor Evening Shadow. Een hele mooie, muisgrijze tint. Zowel op de muren, als het plafond hebben we de Classico verf gebruikt. Een ultramatte muurverf. Je brengt ‘m aan met een roller en met 2 lagen is ie perfect dekkend en streeploos! Echt te gek want een plafond streeploos verven valt niet mee. Nu blijkt maar weer dat het echt voor een groot deel aan de verf ligt.

plafond en muren dezelfde kleur

plafond en muren in dezelfde kleur

Het effect is echt te gek! Wat een rust straalt het uit en zo warm. Ik hoefde niet te wennen want het plaatje klopte meteen. Helemaal af en niks meer aan doen.

De lambrisering in de gang

Al sinds de eerste metamorfose van de gang hebben we een lambrisering geverfd op de muur. Inmiddels is dit de vierde kleurencombinatie en wederom koos ik voor de lambrisering. Gewoon weer op dezelfde hoogte. Lekker makkelijk met afplakken ook ;).

Aangezien we in de woonkamer geen Marrakech Walls muur meer hebben en ik toch graag deze betonlook ergens terug wil laten komen, besloot ik dit hier te doen. En dan natuurlijk in de Slate Grey want deze combineert top met Evening Shadow. Hoe je met deze verf moet werken, lees je in deze blogpost. Voor mij is het inmiddels een routineklus want ik heb al veel met dit product gewerkt en het blijft altijd een verrassing hoe de muur uitpakt want steeds is ie compleet anders. Ook dit keer is het weer goed gelukt!

lambrisering verven gang

Lime Soap van Pure en Original

De gang is een veel gebruikte ruimte en daarom is het van belang om de muren wat bescherming te bieden. Ik besloot de muur te behandelen met de Lime Soap van Pure & Original. Deze wordt gebruikt bij het verzadigen van poreuze verven en ondergronden zoals de Marrakech Walls. Door het verzadigen wordt de kleur voller en het oppervlak licht waterafstotend. Je brengt ‘m aan met een spons en het ruikt ook echt naar zeep. Ik zag meteen dat de kleur intenser werd. We hadden de muur geschuurd en daardoor wordt de verf wat lichter. Met de Lime Soap ging het weer terug naar de originele kleur met een lichte glans. Een mooi effect!

betonlook muur gang

De inrichting van onze kleine gang

Goed is goed, dus het bankje mocht blijven (deze shop je trouwens bij Troedoor) en natuurlijk de spiegel van Staal van Lies! Achter de meterkast hebben wij de jassen hangen en de een schoenenbak voor de kinderen staan, maar in de praktijk slingerden de kinderjassen altijd op t bankje. Hier was ik klaar mee, dus ik kocht een tweede kapstok! Een geweldig idee wat we al veel eerder hadden moeten doen. De gang is sinds dit kapstokje hangt, een stuk netter en dat maakt blij!

plafond dezelfde kleur als de muur gang inrichting

Toen het helemaal af was, ingericht, gestyled en de jasjes aan de kapstok hingen werd ik echt heel blij. Wat een mooie gang was het weer geworden. De kleuren zijn natuurlijk prachtig, het effect van het schilderen van het plafond en de combinatie met de spiegel en het bankje blijft top. Kortom, wederom een geslaagde metamorfose en ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

1 REACTIE

  1. Wauw dit ziet er gaaf uit!! Wij willen onze badkamer graag betonlook verven, deze verf ziet er prachtig uit! Vraagje daarover, je schrijft dat de muur met lime soap licht waterafstotend wordt. Zou deze combi in een badkamer kunnen (Niet in de douche maar op de overige muren)?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.