Een visgraatvloer is de laatste jaren enorm in opkomst! Het klassieke patroon heeft wederom haar intrede gedaan, mede door de warme uitstraling van hout. Dankzij een snel en eenvoudig doe-het-zelf-vriendelijk kliksysteem kan een visgraatvloer door iedereen worden geïnstalleerd, ongeacht je eerdere doe-het-zelf-ervaring.

Hoe ziet een visgraatvloer eruit?

De vloer is te herkennen aan het kenmerkende lijnenspel met krachtige hoeken. Het klassieke visgraatpatroon geeft een prachtige, chique uitstraling aan je woning.

Wil je de prachtige look van een houten visgraatvloer met alle voordelen van laminaat? Met de populaire visgraat laminaat heb je een winnaar te pakken. Slijtvast en onderhoudsvriendelijk, met het karakter en de charme van echt hout!

Visgraatpatroon versus Hongaarse punt

Je zou het visgraatpatroon kunnen verwarren met het chevronpatroon ofwel Hongaarse punt vanwege hun bijna identieke uiterlijk. Er is echter een groot verschil. Visgraat gebruikt perfecte rechthoeken, wat betekent dat alle vier de hoeken van de vorm rechte hoeken zijn (negentig graden). De Hongaarse punt gebruikt parallellogrammen, dat wil zeggen, twee hoeken gebruiken hoeken van minder dan negentig graden en twee hoeken gebruiken hoeken die groter zijn dan negentig graden. Als resultaat vormen de chevronvormen een punt en een rechte lijn terwijl het patroon zich opstapelt en er alsnog een bepaalde symmetrie ontstaat.

Waarom zou je voor een visgraatvloer kiezen?

Bij het inrichten van je interieur kan je zeker een visgraat pvc vloer overwegen vanwege de veelzijdigheid, tijdloosheid en scala aan kleurstellingen. Hierdoor is er bijna altijd wel een geschikte vloer te vinden die past bij jouw interieurstijl.

Een pvc vloer in visgraatpatroon helpt kamers groter te laten lijken en daarnaast voegen ze een luxe sfeer toe aan de kamer. Hoewel de initiële kosten niet laag zijn, is het patroon tijdloos en is het een investering waar je jaren van kan genieten. Uit recent onderzoek is gebleken dat een visgraatparketvloer de waarde van je woning verhoogt. En net zoals bij de meeste pvc vloeren is het duurzaam en vereist het weinig onderhoud.

Hoe gebruik je dit type vloer het best?

Het visgraatpatroon wekt de illusie dat een ruimte groter lijkt. Dit is erg handig voor kleinere kamers. De beste manier om een ​​gevoel van ruimte te creëren, is door stukken van de juiste maat te gebruiken. De truc is om het patroon duidelijk te maken. In een grote kamer kunnen kleinere blokken de vloer te druk doen lijken en gaat het eigenlijke patroon verloren.

Kleur

Naast het kiezen van de juiste maat planken, is het kiezen van de juiste kleur ook belangrijk. Een lichte vloer geeft eerder een gevoel van ruimtelijkheid dan een donkere vloer. Heb je beperkt daglicht in huis, kies dan niet voor een donkere vloer. Het nadeel van een lichtere vloerkleur is echter vlekken eerder zichtbaar zijn. Als je kiest voor een donkere kleur, houdt de muren dan lichter om contrast te creëren.

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelHoe begin je een moestuin in je tuin?
Volgend artikelDe beste vloer voor een veranda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.