Je kruipruimte isoleren met schelpen uit de Noordzee

Duurzaam wonen is helemaal van nu! Dit doe je onder andere door het goed isoleren van je woning en je kruipruimte is daar een belangrijk onderdeel van. Onlangs kwam ik hierover in gesprek van Methorst zuig- en blaastechniek en het leek me een mooi onderwerp om over te schrijven. Doordat wij in een woning van drie jaar oud wonen, staan we hier niet direct bij stil, maar woon jij in een woning van bijvoorbeeld 20 jaar oud, dan is dit een heel relevant onderwerp!

Je kruipruimte isoleren is een mooie stap in het verduurzamen van je woning. De grote voordelen hiervan zijn geen koude voetjes meer in de winter, de stank uit je kruipruimte verdwijnt en jouw energierekening gaat naar beneden. Wow, dat klinkt goed toch? Lees snel verder want in deze blog vertel ik je alles over het isoleren van je kruipruimte door middel van schelpen uit de Noordzee, de werkwijze, alle voordelen en natuurlijk een knipoog naar interieurstyling.

kruipruimte isoleren schelpen

Wat is schelpenisolatie?

Zoals de naam al zegt, is het een isolatiemateriaal van schelpen welke je gebruikt als als bodemisolatie. Voor het isoleren van je kruipruimte is een schelpenisolatie dé perfecte manier. De vorm van de schelpen zorgt voor een dikke isolatielaag, voor warmte-isolatie en daarnaast staan schelpen bekend om hun vochtwerende werking. Het gebruik van schelpenisolatie is een natuurlijke manier om jouw kruipruimte te isoleren.

Hoe breng je een schelpenisolatie aan in je kruipruimte?

Methorst zuig- en blaastechniek is specialist in het aanbrengen van schelpenisolatie. Door het gebruik van efficiënte blaaswagens- en slangen is bijna geen enkele plaats onmogelijk om te komen. Dat betekent ook in de meest moeilijk bereikbare plekjes. Een deskundige van Methorst Zuig- en Blaastechniek gaat met een slang de kruipruimte in om hier een laag van ongeveer dertig centimeter aan te brengen.

schelpenisolatie aanbrengen

Er blijft een hoogte van ongeveer dertig centimeter beschikbaar zodat je, als het moet, alsnog de kruipruimte in kunt. Dit betekent dat we een minimale hoogte nodig hebben van zestig centimeter. Heb jij deze ruimte niet maar spreekt deze manier van isoleren jou wel aan? Methorst helpt je ook bij het uitgraven van de kruipruimte en het afvoeren van de bouwstoffen. Zo heb je alles onder één dak. Hoe fijn!

Is de klus geklaard? Methorst levert de werkplaats weer schoon op. Zo heb je geen rommel en viezigheid in huis maar wél een goed geïsoleerde kruipruimte!

Voordelen schelpenisolatie in jouw kruipruimte

Het aanbrengen van deze schelpen uit de Noordzee brengt veel voordelen met zich mee. Een van de grote voordelen is dat het jouw wooncomfort enorm verhoogt. Geen last meer van veel vocht en schimmels én geen koude voeten meer! Met de winter voor de deur is dat zeker geen overbodige luxe.

Andere voordelen van schelpenisolatie zijn:

 • Schelpen zijn vochtwerend
 • Geen stank meer
 • Het is een duurzame manier van isoleren en het is een natuurproduct
 • Er wordt gerekend met 9% btw tarief. (Let op! Jouw woning dient hiervoor wel minimaal twee jaar oud te zijn)
 • Het zorgt voor een lagere energierekening (met het aanbrengen van een schelpenisolatie in een goed geïsoleerde woning kun je rekenen op een rendement van ongeveer 10% op jaarbasis)
 • Gaat ongedierte, houtrot en schimmels tegen

Dé voordelen van Methorst zuig- en blaastechniek

 • Flexibel en een planning op korte termijn, meestal binnen 5 werkdagen (zo kun je er deze winter al lekker warmpjes bij zitten!)
 • Duidelijke afspraken en scherpe tarieven
 • De speciale blaascombinaties van Methorst zuig- en blaastechniek komen ook op moeilijk bereikbare plaatsen en kunnen afstanden blazen tot wel 150 meter
 • Methorst heeft jarenlange ervaring op het gebeid van zuig- en blaastechnieken
 • Ze werken snel, vakkundig en zorgen dat er geen rommel achterblijft in jouw huis. Zo kun je meteen genieten na het uitvoeren van de werkzaamheden

Wat is het kostenplaatje?

Het is natuurlijk lastig om een vaste prijs neer te leggen omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren. Je moet rekening houden met prijzen vanaf € 1000,-. Je kan de kosten verlagen door samen te werken met je buren. Hoe meer woningen naast elkaar, in hetzelfde blok of in dezelfde straat des te lager de prijs per woning kan worden.

Een andere manier om het prijskaartje te verlagen? Meld bij de offerteaanvraag dat je via deze blog bij Methorst terecht bent gekomen. Zo kom je in aanmerking voor 5% korting.
Daarnaast is het ook nog mogelijk om subsidie aan te vragen. Op deze pagina lees je daar meer informatie over.

Direct een offerte aanvragen? Klik dan hier.

Voordat ik in aanraking kwam met het verhaal van Methorst en hun schelpenisolatie had ik nooit eerder stil gestaan bij dit onderwerp, maar ik moet bekennen dat het me erg enthousiast heeft gemaakt. Ik geloof oprecht dat als je je woning wilt verduurzamen, dit een hele goede stap is.

Aangezien ik altijd graag het product waar ik over schrijf zelf wil ervaren, kreeg ik een emmer schelpen thuisbezorgd ;). Niet om in m’n kruipruimte te strooien, maar ter decoratie! Tip: Laat de mannen van Methorst een emmertje extra leveren. Schelpen zijn namelijk enorm decoratief!

schelpendecoratie wooninspiratie

schelpendecoratie

Leuk dat je deze blogpost hebt gelezen en mocht je een vraag hebben, drop ‘m hieronder!

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

 

Vorig artikelBinnenkijker in een woning in “Vlaamse Hoeve Stijl”
Volgend artikelEen interieur met zwart en naturellen als de basiskleuren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.