Mijn 2020 op papier

terugblik naar 2020

Aan het einde van een jaar blik ik altijd terug. Wat waren de plannen in 2020, wat is er van terecht gekomen en wat kwam er allemaal op ons pad. Naast onderstaande is er nog veel meer gebeurd, maar ik vond het verhaal wel lang genoeg zo ;). Lees je mee?

De start van 2020

In mijn laatste post van 2019 deelde ik een aantal plannen die voor 2020 op de planning stonden, maar net als bij ons allemaal werd een aantal ervan ruw verstoord.

instagrampost

Op interieurgebied was in januari het hoogtepunt het plaatsen van de stalen deur tussen de gang en de woonkamer. Wauw! Ik had niet verwacht dat dit zo’n impact en verschil zou maken in de ruimte. Echt prachtig!

Er stond voor februari een tripje naar Schiermonnikoog in de agenda en daar gingen we hoor! Met zes vriendinnen, ploeterend op de fiets want storm Dennis was flink aan het huishouden daar. Zeiknat geregend, geborreld en gehuild van het lachen. Wat een feest! Op dat moment beseften we niet dat dit voorlopig het laatste tripje zou zijn.

vriendinnenweekend

Jawelllll, daar was ie hoor! Corona…

Als je het zo onder elkaar ziet, ga je weer helemaal terug in de tijd:
27 februari: Eerste besmetting geconstateerd
6 maart: Eerste coronapatiΓ«nt overlijdt
6 maart: Speciale maatregelen voor Noord-Brabant
9 maart: Nederland stopt met handen schudden
12 maart: Evenementen afgelast en oproep tot thuiswerken
15 maart: Scholen gaan sluiten, ook deel horeca dicht
31 maart: Verlenging van maatregelen tot en met 28 april
5 april: Verdubbeling aantal bedden op intensive care

Terugdenkend zie ik de keukentafel voor me, met laptops, Ipads, team-calls, maar vooral het juf en meester spelen…. Poeh, dat was een dingetje hoor! Met z’n allen 24-7 thuis, het schoolwerk er doorheen proberen te krijgen, maar ook je eigen werk doen en daarnaast de boel gezellig houden thuis. Hahahaha, nou……….. af en toe ging er wel een bommetje af hoor ;).

Wat wel hielp is dat het al voorjaar al heel vroeg startte in 2020. Ik denk dat we nog nooit zo vroeg de tuin op orde hadden! Ook ben ik in die tijd veel gaan wandelen wat inmiddels echt tot m’n vaste routineΒ hoort. Lekker even ontprikkelen en opladen in de natuur.

huizedop Judith

In april heb ik eindelijk m’n plekje bij de gashaard omgetoverd tot de ultieme chillplek. Sinds we hier woonden, kreeg ik dit hoekje niet naar m’n zin, maar met de komst van The Jagger is dit helemaal opgelost. Een heerlijke plek om een blog te typen, een boek te lezen, een podcast te luisteren of gewoon even helemaal niks.

chillplek bij de gashaard

Hup, in beweging!

Rond april/mei ben ik lid geworden van een sportschool! Ik wilde al langere tijd weer gaan sporten want ik vind sporten oprecht leuk! Vier jaar geleden ben ik ermee gestopt door een rugblessure en omdat al m’n tijd door HUIZEDOP werd opgeslokt. Daar moest nu maar eens verandering in komen. Hup, van die bank af! Het doel was en is 2x per week een circuitje te doen, maar in de praktijk komt het er vaak maar 1x van. Corona en de wisseling van programma’s hierdoor helpt daarbij ook niet, maar stiekem zijn dat ook wel smoesjes hoor ;).

In mei hebben we de donkere muur in de woonkamer geverfd, uiteraard met de verf van Pure & Original. Waarom dit nodig was, lees je in deze blogpost. Het resultaat was een egale, donkergrijze muur welke voorlopig zeker zo blijft. Slate grey is een prachtige kleur die in ons huis in veel ruimtes terugkomt.

Na de meivakantie mochten de kinderen eindelijk weer naar school. Wat een feest! Voor iedereen want ook de meiden waren er echt weer aan toe om hun vriendinnen te zien.

20 jaar getrouwd!

Jawellllll, Mike en ik waren op 2 juni maar liefst 20 jaar getrouwd. Het plan was om dit met z’n viertjes op Ibiza te vieren. Alles was geboekt, maar het kon natuurlijk niet doorgaan. Het zomaar voorbij laten gaan voelde niet goed en dus boekten we een heerlijk strandhuisje. Wat is dat toch genieten! Je betaalt echt de hoofdprijs, maar wat is het een fijne plek! Wij boekten bij Landal, maar als je googelt op strandhuisje kom je diverse parken tegen.

De HUIZEDOP-verflijn ism Pure & Original

Dit is wel een hoogtepuntje hoor! Al jaren werk ik samen met Pure & Original en ik mag mezelf inmiddels een ambassadeur noemen van dit mooie verfmerk. Het idee ontstond om een eigen verflijn te introduceren! Drie kleuren verf die je overal in ons huis terug ziet komen, namelijk Island White, Evening Shadow en Slate Grey. In deze blogpost lees je er alles over.

huizedop verfkleuren

In juli is het team van HUIZEDOP uitgebreid met gastblogger May. Ze heeft al een paar blogs geschreven, maar vooral is ze achter de schermen druk met het in elkaar zetten van de nieuwsbrieven, het online zetten van de binnenkijkers en het (technisch) onderhoud van de website. Ik ben heel blij met haar hulp en in 2021 gaan we door met het ontwikkelen van de kanalen van HUIZEDOP!

De huisstijl van HUIZEDOP in een nieuw jasje

Voor een project wat in april 2020 is gestart en wat ik vanaf begin januari met jullie mag delen (en wat SUPERVET is!!!), maar ook omdat ik wilde professionaliseren met HUIZEDOP wilde ik de huisstijl aanpakken, inclusief een nieuw logo. Ik kwam uit bij Buro Eef en wat ben ik blij met haar! We hadden een klik, ze snapte me en voelde goed aan wat ik voor ogen had dus we gingen samen het proces in. Zo leuk om te doen! Ook moeilijk hoor, want je wil het in 1x goed neerzetten, dus ik heb getoetst bij vrienden en collega’s. Herkennen ze mij en HUIZEDOP in hetgeen we aan het ontwikkelen zijn? Na een week of 6-8 was het rond. Het logo en het sublogo, het lettertype, kleurbepaling, story templates voor Instagram, etc.

Het lijkt een eenvoudig logo, maar er zitten heel veel details in. Niet alleen de verdikking van het lettertype, maar ook de exacte uitlijning, de openingen in de letters op de juiste posities, de verhoudingen, echt over ieder detail is nagedacht. Ik ben dan ook heel blij met het professionele werk van Evelien!

huizedop logo

De tweede helft van 2020

De zomervakantie hebben we doorgebracht in twee heerlijke vakantiehuizen in de Provence. Toen we thuiskwamen stond onze prachtige, nieuwe bank van Room108 te wachten op ons. Wat een fijn model, zit geweldig, is lekker strak en die kleur! Het steekt goed af tegen de donkere muur en dit voelt helemaal goed. Het contrast is helemaal top zo!

Begin september vertrok ik met vriendin Lies naar Middelburg, jaja, van StaalvanLies, van het tv-meubel ;). Een week eerder hadden we bedacht om uit een vliegtuig te springen want ja, we houden wel van een beetje actie op z’n tijd, dus hop. YOLO en gas op die lollie. Daar gingen we hoor. Wat een lol hebben we gehad en die sprong was ook weer te gek om te doen!

Britse Korthaar Guus!

Jaaaa, er kwam gezinsuitbreiding in HUIZEDOP. Onze Guus hebben we eind september opgehaald en wat is dat toch heerlijk, zo’n beestje in huis. De meiden zijn er helemaal weg van en wij ook. Echt genieten is het! Tot nu toe heeft ie niks echt gesloopt, die vraag krijg ik namelijk heel vaak. We hebben een krabpaal voor ‘m gekocht (lillijk, maar ja, je gunt t beestje ook iets πŸ˜‰ en met het uitrekken maakt ie weleens ergens een haal in, maar die kunnen we tot nu toe goed terugsteken. Gelukkig!!

britse korthaar guus

De woonmaand aftrappen met Staal van Lies

Op 3 oktober hebben we een hele gezellige dag georganiseerd in de winkel van Staal van Lies! Door vriend Corona was het best een spannende onderneming want je wil binnen alle regels blijven, maar toch wilden we het niet afzeggen. Dus een strakke planning gemaakt en gelukkig verliep alles heel goed. Uit het hele land en zelfs uit Frankfurt kwamen mensen naar de winkel om inspiratie op te doen, mooie woonaccessoires te kopen, te kletsen en natuurlijk werden er diverse interieurvragen gesteld. Heerlijk om te doen en we zitten er sterk over te denken om hier een vervolg aan te geven in 2021!

In oktober werd ook onze woonkamer compleet gemaakt met het nieuwe vloerkleed van Kaatz. Werkelijk een plaatje! Door de lichte bank, kon de ruimte best een donker kleurtje gebruiken, vooral in de winter want dan kies je toch sneller voor de donkere kleuren in huis.

woonkamer interieurblog

In Q4 zijn we ook druk geweest met onze financiΓ«le planning en reisden hiervoor af naar Leeuwarden. In deze blog lees je er alles over! Ik vond en vind het een heel interessant onderwerp. Fijn te weten dat de boel goed is geregeld. Mochten er in de toekomst zaken veranderen (zoals inkomen, ander huis etc.) dan hebben we iig een hulplijn voor advies in de telefoon. Ik kan dit dan ook iedereen aanraden eens onder de loep te nemen. Het geeft je rust.

De gang kreeg weer een metamorfose! Ook deze hebben we geverfd in de HUIZEDOP-verfkleuren van Pure & Original. Back to grey ;). Dat past ons gewoon het beste.

plafond en muren in dezelfde kleur

In december heb ik wederom een nieuwe ervaring op m’n CV kunnen toevoegen. Marjolein Dekkers kwam namelijk langs om een podcast met me op te nemen. Superleuk was het om dit te doen. Ben je benieuwd naar mijn verhaal, klik dan op deze link naar spotify.

The end of 2020

En zo kwam er een einde aan deze blog over 2020. Voor HUIZEDOP was het een heel succesvol jaar, maar voor mij persoonlijk was het ook jaar van groei! Een jaar waarin persoonlijke ontwikkeling een grote rol heeft gespeeld. Er kwam een goede coach op m’n pad, we hebben wat knelpunten aangepakt en in 2021 gaan we door waarbij we de focus op HUIZEDOP leggen. Er staan mooie dingen te gebeuren! Niet alleen een aantal verbouwingen, maar HUIZEDOP gaat uitgebreid worden. Hoe, wat en wanneer is nog niet bekend, maar het komt erop neer dat alles wat ik heb geleerd op gebied van socials, lifestyle / persoonlijke groei en interieur graag met jullie wil delen. En wellicht gaan we in 2021 wel van online naar offline!
Dus… ik zou zeggen, hou m’n kanalen in de gaten!

Concrete plannen in 2021

Wat er sowieso in 2021 gaat gebeuren is een zolderverbouwing. Van een grote, lege ruimte naar een functionele verdieping met een woman cave, een slaapkamer voor Suus, een wasruimte en een opberghok. Op 23 februari gaan de dakkappel en dakserre van Luxbox erop, dus dan gaat het feest beginnen.

Ook de veranda wordt verbouwd en daar wordt een tuinkamer van gemaakt. Het tussenwandje is al geplaatst door houthandel Stange uit Elburg en eind januari wordt deze afgesloten middels een glaswand van Verasol. De wanden worden nog gedaan, we gaan de vloer verven en natuurlijk komen er mooie meubels in te staan. Dit gaat een prachtige tuinkamer worden en ik neem jullie uiteraard hierin mee.

Begin januari mag ik eindelijk vertellen waar ik al vanaf april 2020 mee bezig ben. Het is een mega groot en VET project. Iets waarvan ik nooit had durven dromen dat dit ooit zou gebeuren. Nog heel even wachten en dan mag ik erover communiceren. Geloof me, het is het wachten waard.

Bedankt!

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om jou te bedanken! De trouwe lezer van mijn blog, Instagram en overige kanalen. Jouw energie en enthousiasme zorgen ervoor dat ik met plezier blijf bouwen aan HUIZEDOP!

Ook een dikke dank je wel aan de partners waarmee ik het afgelopen jaar heb mogen werken. Dank voor het vertrouwen en het samen werken aan mooie resultaten.

Cheers to 2021!

Liefs, Judith

Tip: Wil je niks missen en altijd up to date zijn? Schrijf je dan nu in en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van interieurtips, hotspots, nieuwste trends etc.:

Vorig artikelInterview HUIZEDOP met Heuvelrug Totaal
Volgend artikelHUIZEDOP in een podcast!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.